Αρχική Βιβλία Έρευνα Οι μάγοι-δολοφόνοι της Τσεχοσλοβακίας

Οι μάγοι-δολοφόνοι της Τσεχοσλοβακίας

52 second read

Βρισκόμαστε στην Τσεχοσλοβακία, στο έτος 1938. Η γειτονική Γερμανία, η οποία εξουσιάζεται πλέον ολοκληρωτικά από το ναζιστικό καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ, εποφθαλμιά την εδαφική ακεραιότητα του νεοσύστατου εκείνου κράτους και συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά του. Επίκειται πόλεμος. Στην διαφιλονικούμενη περιοχή της Σουδητίας όπου κατοικούν τρία εκατομμύρια Γερμανοί, έχουν ξεσπάσει ταραχές καθώς, παρασυρμένοι από το όραμα του παν-γερμανισμού, οι Τσεχοσλοβάκοι Γερμανοί απαιτούν την εδαφική ένωσή τους με τη Γερμανία και διοργανώνουν διαμαρτυρίες και ογκώδεις διαδηλώσεις που προκαλούν τη βίαιη αντίδραση της τσεχοσλοβάκικης αστυνομίας.
Ο Πρόεδρος της ονομαζόμενης Πρώτης Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας, Edvard Beneš, προσπαθεί να προετοιμάσει τη χώρα του ενάντια στη θύελλα που πλησιάζει. Κατασκευάζει μια σειρά από συνοριακά οχυρά, ανανεώνει τους δεσμούς της στρατιωτικής συμμαχίας που έχει σφυρηλατήσει με το ισχυρό κράτος της Γαλλίας και ψάχνει να βρει κάθε άλλο δυνατό μέσο αντιμετώπισης της ναζιστικής απειλής. Μια μέρα δέχεται μια ασυνήθιστη επίσκεψη: Στο γραφείο του βλέπει έναν περίεργο τύπο που εκπροσωπεί μια ομάδα αποκρυφιστών οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μπορούν να δολοφονήσουν τον Fuhrer χρησιμοποιώντας ως όπλο τους τη μαγεία!

File:Edvard Beneš.jpg
Ο Τσεχοσλοβάκος Πρόεδρος Edvard Beneš
λίγο πριν την Γερμανική εισβολή

Ο επισκέπτης του ονομάζεται Jan Kefer. Είναι Αστρολόγος και γνώστης της Kabbala, της τελετουργικής μαγείας, της Αλχημείας και της Θεουργίας. Επιπρόσθετα, έχει γράψει πολλά βιβλία πάνω στο αντικείμενο της Αστρολογίας και του Ερμητισμού και έχει εργαστεί ως βιβλιοθηκάριος στο Εθνικό Μουσείο της Πράγας και στην αχανή βιβλιοθήκη του Βατικανού.
Εσείς τώρα, σίγουρα θ’ αναρωτηθείτε πώς κατάφερε ένας αποκρυφιστής να φτάσει μέχρι το γραφείο του Προέδρου μιας χώρας που επρόκειτο να εμπλακεί σε μια πολεμική αναμέτρηση μ’ έναν πανίσχυρο εχθρό. Η απάντηση στο εύλογο αυτό ερώτημα βρίσκεται στην ιδιάζουσα ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε τα χρόνια του ευρωπαϊκού Μεσοπόλεμου:
Ο Jan Kefer γεννήθηκε το 1906, κατά τη διάρκεια μιας εποχής που έχει χαρακτηριστεί ως «η χρυσή εποχή του Τσεχοσλοβάκικου Ερμητισμού». Ο Ερμητισμός είναι σύστημα και ένα σώμα συστηματοποιημένων μαγικών, μαντικών, αστρολογικών και αλχημικών πρακτικών, το οποίο ανάγεται στις απόκρυφες διδασκαλίες του μυθολογικού Ερμή του Τρισμέγιστου, μίας θεότητας που αποτελούσε συγχώνευση του ελληνικού Ερμή με τη σεληνιακή αιγυπτιακή θεότητα Θωθ. (Wikipedia)
Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι κατά το χρονικό διάστημα που καλύπτει τα τέλη και τις αρχές του 20ού αιώνα, είχε σημειωθεί μια αλματώδης πρόοδος των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας που άλλαζαν τον κόσμο με ταχύτατο ρυθμό. Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη των κατοίκων της Ευρωπαϊκής ηπείρου προς την επιστήμη και τη γνώση που συσσωρευόταν από τις απανωτές ανακαλύψεις της, ερχόταν σε σύγκρουση με πολλές παραδοσιακές χριστιανικές πεποιθήσεις που είχαν αρχίσει να γίνονται παρωχημένες. Αυτή η προοδευτική επικράτηση του ορθολογισμού και μιας ψυχρής λογικής, όπου τα πάντα μετριόνταν και γίνονταν αντιληπτά ως μαθηματικές μονάδες, στατιστικά ποσοστά και μαθηματικές ή χημικές εξισώσεις, προκάλεσε την αντίδραση κάποιων κοινωνικών ομάδων που στράφηκαν προς τη μελέτη αρχαίων Ερμητικών διδασκαλιών. Το αναγεννημένο αυτό ενδιαφέρον προς εκείνες τις αρχαϊκές τέχνες συγχωνεύτηκε με το κίνημα του Πνευματισμού, το οποίο έλαβε επιδημικές διαστάσεις μετά το τέλος του πολύνεκρου Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς οι συγγενείς αναρίθμητων νεκρών στρατιωτών προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω συνεδριών με προικισμένα «διάμεσα». Περισσότερα στοιχεία για το κίνημα του Πνευματισμού μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο μου με τον τίτλο «Τα Μυστικά της Λέσχης των Ξωτικών» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Άλλωστε».

https://alloste.gr/685-thickbox_default/elf-club-smirnaios.jpg

Εκείνη την εποχή είχαν γίνει δημοφιλείς στην Τσεχοσλοβακία και πολλές μορφές Χριστιανικού Εσωτερισμού όπως ήταν ο Μαρτινισμός. Ο Μαρτινισμός ήταν ένα μυστικο-θεοσοφικό Τάγμα που είχε θεμελιώσει ο Λουί-Κλωντ ντε Σαιν Μαρτέν στη Γαλλία κατά τα τέλη του 18ου αιώνα. Στόχος του εν λόγω τάγματος ήταν η θεμελίωση μιας άμεσης συνειδητής επαφής με οντότητες του θείου κόσμου μέσω της επίτευξης συγκεκριμένων συνειδησιακών καταστάσεων. Η πραγματοποίηση αυτής της επικοινωνίας θα εξασφάλιζε τις προϋποθέσεις για την επαναφορά του ανθρώπου στην υπαρξιακή κατάσταση που βρισκόταν πριν εξοριστεί από τον παράδεισο και περιπέσει στο ατελές γήινο πεδίο.
Όλες αυτές οι αποκρυφιστικές πεποιθήσεις είχαν εξαπλωθεί πολύ στην Τσεχοσλοβακία κατά το τέλος του 19ου αιώνα και ισχυροποιήθηκαν ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια της εποχής της Πρώτης Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας. Αυτή η ανάπτυξη του αποκρυφισμού, που δανείστηκε στοιχεία από την Ερμητική –δυτική αλλά και ανατολική– παράδοση είχε ως αποτέλεσμα οι ακόλουθοί του να χωριστούν σε δυο ομάδες. Η μια, η πιο επιφανειακή, εστιαζόταν στον Πνευματισμό και στην επικοινωνία με τους νεκρούς. Μια δεύτερη ομάδα, ωστόσο, ερευνούσε πιο βαθιά εκείνες τις αποκρυφιστικές διδασκαλίες. Τα μέλη της συναντιόνταν σε ομάδες μελέτης και έτσι το 1920 ιδρύθηκε ο «Ελεύθερος Σύνδεσμος των Εργατών του Αποκρυφισμού» που μετονομάστηκε σε «Universalia» το 1930, και που αποτελούνταν από 700 περίπου ερευνητές του Ερμητισμού που ζούσαν σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Jan Kefer, ως ο Πρόεδρος αυτής της δεύτερης ομάδας, της «Universalia», είχε κατακτήσει τον τίτλο ενός από τους πιο επιδραστικούς αποκρυφιστές της Πρώτης Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας. Επίσης, ήταν πολύ δημοφιλής στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας της εποχής. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν ένας πολύ καλός πιανίστας, ένας εύγλωττος συνομιλητής, καθώς και στο ότι μπορούσε να μιλήσει πολλές ξένες γλώσσες, ανάμεσά τους και τα λατινικά, τα αραβικά και τα ελληνικά. Τα μέλη της αποκρυφιστικής ομάδας της οποίας ηγούταν, συναντιόνταν στο ξακουστό Café Louvre, όπου σύχναζαν πολλές από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες της εποχής, συγγραφείς, διανοούμενοι και εικαστικοί καλλιτέχνες.

Československý hermetik Jan Kefer - Kabinet Kuriozit
Ο αποκρυφιστής Jan Kefer

Όταν, λοιπόν, ο Kefer πλησίασε τον ανήσυχο Πρόεδρο της χώρας, Edvard Beneš, του πρόσφερε τις μαγικές υπηρεσίες του και του υποσχέθηκε πως είχε τη δυνατότητα να πετύχει την «υπερφυσική ρευστοποίηση του ανεπιθύμητου Γερμανού δικτάτορα»!
Η όλη προσπάθεια θα βασιζόταν στην εκτέλεση μιας σειράς περίπλοκων τελετών. Αυτές οι διαδοχικές τελετές θα διέφεραν η μια από την άλλη, καθώς οι εκτελεστές τους θα τις μελετούσαν και θα τις βελτίωναν κάθε φορά σύμφωνα με τις εμπειρίες που είχαν αποκομίσει από τις αμέσως προηγούμενες. Οι μεταφυσικοί εκείνοι συνωμότες πίστευαν ότι χρειάζονταν πολλούς πόρους για να εκτελέσουν το σχέδιό τους και αυτό το γεγονός μάλλον αποθάρρυνε τον Πρόεδρο Beneš, που προτιμούσε να επενδύσει σε πιο συμβατικές μεθόδους και μέσα στρατιωτικής άμυνας, κυρίως σε οχυρά, όπλα και συμμάχους. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να συμφώνησε τελικά στην πραγματοποίησή τους, καθώς η χώρα του αντιμετώπιζε μια υπαρξιακή απειλή που γινόταν όλο και πιο τρομακτική.
Ορισμένοι ιστορικοί πιστεύουν ότι εκτελέστηκαν τέσσερις τελετές συνολικά. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποια ήταν η μορφή τους αν και, σύμφωνα με τις σχετικές διαδόσεις που κυκλοφορούσαν, οι συμμετέχοντες σε αυτές σχημάτιζαν έναν τελετουργικό κύκλο, έψελναν κάποιες συγκεκριμένες επωδούς κι εστίαζαν στο κέντρο του κύκλου ένα φορτίο μαγικής δύναμης, το οποίο έστρεφαν στη συνέχεια ενάντια στο στόχο τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενάντια στον Αδόλφο Χίτλερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι τεχνικές θύμιζαν πολύ τις αντίστοιχες τελετουργίες για τη δημιουργία ενός «κώνου δύναμης» που είχε εκτελέσει στο New Forest της Αγγλίας o Gerald Gardner, o γεννήτορας της σύγχρονης Wicca και το μυστικό –τότε– τάγμα του, προκειμένου να αποτρέψουν μια εισβολή των ναζιστικών δυνάμεων στις ακτές των Βρετανικών νησιών. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο άρθρο μου “Το μαγικό Τάγμα του New Forest και η ήττα των Ναζί”:

Γνωρίζουμε πως αν και απέτυχε προφανώς ν’ αποτρέψει την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων και την κατοχή της Σουδητίας, της Βοημίας και της Μοραβίας, η ομάδα του Kefer συνέχισε τις μαγικές της προσπάθειες μέχρι την Άνοιξη του 1941. Λέγεται επίσης πως οι τελετές απέτυχαν γιατί, κατά τη διεξαγωγή τους, το φορτίο της μαγικής δύναμης που συσσωρεύτηκε ήταν τόσο ισχυρό που σε μία από αυτές, κάποιο μέλος της ομάδας έχασε την ψυχραιμία του και το έβαλε στα πόδια. Εκείνη τη στιγμή, η συσσωρευμένη δύναμη ξέσπασε πάνω στον επικεφαλής της τελετής, τον Jan Kefer, ο οποίος όπως αποδείχτηκε, θα πλήρωνε ένα πολύ βαρύ τίμημα για την προσπάθειά του. Σύμφωνα με κάποιους άλλους, εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε μέσα στον κύκλο μια παράξενη οντότητα που του μίλησε και του είπε πως το τσεχοσλοβάκικο έθνος θα επιβίωνε από εκείνη τη δοκιμασία, αλλά εκείνος θα πλήρωνε αυτή την επιτυχία με τη ζωή του.
Όντως, ο Kefer συνελήφθη από την Gestapo τον Ιούνιο του 1941 και του ζητήθηκε αρχικά να γίνει ο προσωπικός αστρολόγος του Αδόλφου Χίτλερ. Αυτή η παράδοξη προσφορά οφειλόταν στο ότι οι ηγέτες του ναζιστικού καθεστώτος έτρεφαν ένα πολύ ζωηρό ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό, ειδικά ο Heinrich Himmler, ο οποίος ήταν και ο διοικητής της Gestapo. Ο Τσεχοσλοβάκος αποκρυφιστής απέρριψε ωστόσο εκείνη την δελεαστική πρόταση και τότε αντιμετώπισε μια πολύ πιο σκληρή μεταχείριση από τη μυστική αστυνομία των Γερμανών που, στο μεταξύ, είχε πληροφορηθεί ότι ήταν αυτός που είχε σχεδιάσει κι εκτελέσει τις μαγικές τελετές της δολοφονίας του Γερμανού ηγέτη.

No photo description available.
O Georg Arwed Smichowski

Πιστεύεται ότι η καταδικαστική αυτή πληροφορία διέρρευσε από ένα μέλος του αποκρυφιστικού κύκλου του Kefer, τον Georg Arwed Smichowski. Έτσι λοιπόν ο Kefer φυλακίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Flossenbürg, όπου και πέθανε στις 3 Δεκεμβρίου του 1941. Σήμερα, στο σπίτι όπου κατοικούσε την ημέρα της σύλληψής του, υπάρχει από το 2012 μια αναμνηστική πλακέτα που υπενθυμίζει αυτό το γεγονός.
Ωστόσο, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράξενο είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν βρέθηκαν επίσημα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι ο Kefer μεταφέρθηκε πραγματικά στο παραπάνω στρατόπεδο, αν και ο ίδιος είχε στείλει ένα γράμμα στην οικογένειά του με το οποίο τους πληροφορούσε ότι κρατιόταν εκεί. Οπότε, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αποκρυφιστές Τσεχοσλοβάκοι που πιστεύουν πως στη πραγματικότητα ο Kefer δεν πέθανε εκεί πέρα, αλλά πως κάποιο υπερφυσικό πλάσμα από κάποιο ανώτερο επίπεδο ύπαρξης υλοποιήθηκε και τον πήρε μαζί του σε κάποιους μυστηριώδεις κόσμους το επέκεινα.

Έρικ Σμυρναίος
10.01.2024

Πηγές:
1) https://www.britannica.com/place/Sudetenland
2) https://www.unexpectedtraveller.com/kill-hitler/
3) https://simple.wikipedia.org/wiki/Martinism
4) https://english.radio.cz/czechoslovak-occultist-plot-kill-hitler-magic-8121457

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Eword
Load More In Έρευνα
Comments are closed.

Δείτε επίσης

Καταραμένοι πίνακες

~Έρικ Σμυρναίος ~ Κάθε δημιουργική πράξη εμπλουτίζει την πραγματικότητά μας. Υλοποιεί κάτι…