Αρχική Αιρετικά Παράδοξα Παράξενες σκάλες σε απόμακρα δάση

Παράξενες σκάλες σε απόμακρα δάση

21 second read

Γράφει ο Έρικ Σμυρναίος ~
Μια πολύ παράξενη πληροφορία διατρέχει εδώ και λίγα χρόνια τους ηλεκτρονικούς δρόμους του διαδικτύου. Μια ιδέα εξωφρενική, η οποία τείνει ωστόσο να αποκτήσει τη δυναμική ενός σύγχρονου αστικού μύθου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, διάφοροι φυσιολάτρες και πεζοπόροι αναφέρουν όλο και πιο συχνά ότι συναντούν σκάλες (ή κλιμακοστάσια αν θέλετε) στη μέση του πουθενά, μέσα σε πυκνά δάση. Οι εν λόγω σκάλες μοιάζουν εντελώς ξεκάρφωτες, λες έχουν τηλεμεταφερθεί σε εκείνα τα σημεία, ή λες και κάποιος τις απέσπασε από ένα κτήριο και τις τοποθέτησε εκεί, για λόγους εντελώς ανεξήγητους.
Οι περισσότερες από αυτές είναι φτιαγμένες από τούβλα ή σίδερο. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται διαφέρει. Κάποιες μοιάζουν ολοκαίνουργιες, ενώ άλλες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ερειπωμένα υπολείμματα. Κάποιες ανηφορίζουν σ’ ευθεία γραμμή και κάποιες είναι σπειροειδείς. Σύμφωνα με ορισμένες ακόμα πιο εντυπωσιακές μαρτυρίες, έχουν ανακαλυφθεί σκάλες που καλύπτονται από ένα ανέγγιχτο λευκό χαλί. Σε γενικές γραμμές, εκείνες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση είναι απαλλαγμένες από κάθε είδους πεσμένου φύλλου ή άλλης βρομιάς και δεν φαίνονται να τις έχει χρησιμοποιήσει κάποιο ζώο. Θα ’λεγε κανείς πως περιβάλλονται από μια αόρατη φυσαλίδα προστασίας που εμποδίζει οτιδήποτε από το να τις φθείρει ή να τις λερώσει.
Οι πρώτες σχετικές μαρτυρίες ξεπήδησαν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Reddit το 2017 στη μεταμεσονύχτια ζώνη του. Ένας χρήστης της συγκεκριμένης πλατφόρμας ισχυρίστηκε ότι είχε εργαστεί ως διασώστης σε κάποιο Εθνικό Δρυμό των ΗΠΑ, τον οποίο δεν κατονόμασε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πολλοί από τους συναδέλφους του είχαν γίνει μάρτυρες ανεξήγητων φαινομένων, εξαφανίσεων, παράξενων θορύβων κι εμφανίσεων αλλόκοτων πλασμάτων, αλλά οι ανώτεροί τους τούς έχουν απαγορεύσει να μιλάνε γι’ αυτές τις εμπειρίες τους. Σύμφωνα πάντα με το κείμενο του χρήστη, το πιο περίεργο από όλα τα ανεξήγητα φαινόμενα που έχουν αντιμετωπίσει είναι οι αλλόκοτες σκάλες, που ανακαλύπτονται στο πουθενά. Κάποιος συνάδελφός του τού είχε πει ότι αυτές οι σκάλες συνιστούν ένα αρκετά συνηθισμένο εύρημα αλλά, σύμφωνα με τις οδηγίες των ανωτέρων του, πρέπει να αποφεύγονται με κάθε τρόπο, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια περαιτέρω εξήγηση γιατί. Υποτίθεται οι ομάδες διάσωσης που διασχίζουν τους Εθνικούς Δρυμούς των ΗΠΑ συναντούν κάποια περίεργη σκάλα κατά μέσο όρο σε μια ανά πέντε εξορμήσεις τους. Αυτό το γεγονός υπονοεί ότι κατά κάποιο τρόπο οι σκάλες συνδέονται με τις εξαφανίσεις ανθρώπων.
Στο μεταξύ, κι άλλοι μάρτυρες, πεζοπόροι, διασώστες, κατασκηνωτές, αλλά και δασοφύλακες άρχισαν να περιγράφουν παραπλήσιες συναντήσεις. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι ανακάλυψαν τέτοιες σκάλες σε μέρη όπου στο παρελθόν υπήρξαν θεάσεις Ιπτάμενων Δίσκων και του Bigfoot.
Το παράξενο είναι ότι όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν συναντήσει αυτές τις σκάλες, συμφωνούν ότι μοιάζουν να βρίσκονται εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, σε πλήρη ασυνέχεια με το φυσικό περιβάλλον όπου εντοπίζονται. Επίσης, οι περισσότεροι βεβαιώνουν ότι ένιωσαν ένα ανεξήγητο κύμα τρόμου και ότι τους κυρίευσε η αίσθηση ότι διέτρεχαν ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο. Ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό όλων εκείνων των μαρτυριών είναι η σχεδόν ασυγκράτητη παρόρμηση των μαρτύρων να το βάλουν στα πόδια και να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από εκείνο το σημείο. Σε καμία σχεδόν περίπτωση δεν τόλμησε κάποιος να ανέβει εκείνα τα σκαλοπάτια.
Ωστόσο, κάποιοι λίγοι γενναίοι, λένε ότι όντως ανέβηκαν κάποιες από αυτές τις σκάλες. Στην αρχή, είπαν, όλα έμοιαζαν φυσιολογικά αλλά όταν έφτασαν στην κορφή της σκάλας, τους τύλιξε μια παράξενη σιωπή, τόσο βαθιά ώστε να μην μπορούν να ακούσουν καν τον ήχο της αναπνοής τους. Τρομοκρατημένοι από αυτό το φαινόμενο, ξανακατέβηκαν τις σκάλες με βιασύνη κι επέστρεψαν στην ομάδα τους, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν ότι αντί για λίγα λεπτά όπως νόμιζαν, είχαν λείψει για ώρες. Κάποιος μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι καθώς ανέβαινε τα παράξενα σκαλοπάτια, άρχισε να βλέπει σκοτεινές φιγούρες ανάμεσα στα γύρω δέντρα, όντα με σκοτεινά πρόσωπα και φωτεινά μάτια που τον κοιτούσαν επίμονα.
Αξίζει να ειπωθεί ότι υπάρχουν ελάχιστες σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Μια μικρή έρευνα εκ μέρους σας θα επιβεβαιώσει αυτό το γεγονός. Επίσης, λέγεται ότι εκείνοι που εντόπισαν αυτές τις σκάλες, όταν επέστρεψαν για δεύτερη φορά στην επίμαχη τοποθεσία, ανακάλυψαν ότι είχαν εξαφανιστεί.
Όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτές οι μαρτυρίες είναι καθαρά τα προϊόντα μιας αχαλίνωτης φαντασίας. Εξάλλου το Reddit είναι μια πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να αναρτήσει ό,τι θέλει. Εκείνοι που θεωρούν τις θεάσεις αξιόπιστες, προσπαθούν να αιτιολογήσουν την ύπαρξη αυτών των κατασκευών με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, λέγεται ότι οι παράξενες σκάλες είναι τα υπολείμματα κτηρίων που έχουν καταστραφεί από το πέρασμα του χρόνου. Κάποιοι άλλοι λένε ότι αποτελούν απομεινάρια παράξενων μαγικών τελετών. Ωστόσο καμία από εκείνες τις δυο θεωρίες δεν προσφέρει μια ικανοποιητική απάντηση για τα συναισθήματα του τρόμου που αναφέρουν πως βιώνουν οι μάρτυρες και για το ότι κανείς δεν μπορεί να τις επισκεφτεί για δεύτερη φορά. Κάποιες άλλες εξηγήσεις πάντως, είναι πολύ πιο εντυπωσιακές: Οι υποτιθέμενες σκάλες μπορεί να είναι περάσματα σε άλλες διαστάσεις, ή να λειτουργούν ως δολώματα που τοποθετούν εξωγήινες διάνοιες προκειμένου να προσελκύσουν και να απαγάγουν μοναχικούς ανθρώπους.
Τι συμβαίνει λοιπόν με όλα αυτά; Είναι οι παράξενες σκάλες των δασών ένας αστικός μύθος των ημερών μας και τίποτα περισσότερο; Είναι μια εξωφρενική νεομυθολογία της γενιάς του διαδικτύου που ζει δικτυωμένη και αποκομμένη από το φυσικό περιβάλλον; Ένα ευφάνταστο μιμίδιο που μεταδόθηκε από χρήστη σε χρήστη, εξαπλώθηκε σαν ιός και εξελίχθηκε σε πολιτιστικό φαινόμενο; Ή μήπως κάτι πιο παράξενο συμβαίνει; Και εν πάση περιπτώσει, εσείς, αν συναντήσετε μια παράξενη σκάλα στα βάθη κάποιου δάσους, πως θα αντιδράσετε;

Πηγές:
1) https://slappedham.com/stairs-woods-phenomenon/
2) https://www.historicmysteries.com/mysterious-stairs-forests-legends-history/
3) https://www.reddit.com/r/mildlyinteresting/comments/747scv/i_found_a_staircase_in_the_woods/
4) https://www.quora.com/Has-anyone-found-strange-stairs-in-the-middle-of-the-woods

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Eword
  • Οι Κηπουροί της Εδέμ

    ~ του Έρικ Σμυρναίου ~ Από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, διδαχτήκαμε να βλέπουμε τους εα…
  • Θάνατος στην Iona

    Γράφει ο Έρικ Σμυρναίος ~ H Iona είναι ένα ανεμοδαρμένο νησάκι που βρέχεται από τον Ατλαντ…
  • Stranger Things και Παράξενες Πύλες

    του Έρικ Σμυρναίου ~ Αυτό το καλοκαίρι προβάλλεται στη συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix …
Load More In Παράδοξα
Comments are closed.

Δείτε επίσης

Οι Κηπουροί της Εδέμ

~ του Έρικ Σμυρναίου ~ Από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, διδαχτήκαμε να βλέπουμε τους εα…